Sjokoladekake med fargerikt strø


 Deilig sjokoladekake med enkel fargerikt strø.


 Sjokoladekake med fargerik strø:
100 g kokesjokolade 70%
100 g smør
180 g sukker
2 store egg, separert
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
1,5 dl vaniljeyoghurt eller fløtemelk
*
Sjokoladesmørkrem:
125 g romtemperert smør 
3 ss melk
2 ts vaniljeessens
3 ss god kakao
500 g melis
*
 3 ss fargerik kakestrø
 Smelt sjokoladen i vannbad eller i microen 1-2 minutter.
La den bli litt avkjølt.
 Skill eggene.
Pisk smør og sukker hvitt og rør inn eggeplommene.
Rør så inn yoghurt/melk og så den avkjølte sjokoladen.
Sikt i mel og bakepulver rør det lett i.
Pisk eggehvitene stive.
 Vend den stive eggehviten forsiktig i røra.
Hell røra i en smurt kakeform ca 20 cm.
Stek kaken nederst i en forvarmet ovn 175 grader i ca 40 minutter.
Sjekk med en bakepinne om kaken er stekt.
Avkjøl kaken før den tas ut av formen.
 Sjokoladesmørkrem:
Hell smør, melk, vaniljeessens, kakao
 og 250 g av melisen i en kumme.
Pisk med en miksmaster
 til de blir en glatt krem.
Pisk så inn litt og litt
 av melisen som er igjen.
Kremen skal bli luftig og glatt.
*
Del den avkjølte sjokoladekaken i to.
Legg den ene delen på et kakefat.
 Smør 1/3 av sjokoladekremen på.
Legg den andre delen oppå,
og smør resten av kremen
 på toppen og langs siden.
 Strø kakestrø på toppen.
 Fargerikt og fint!
Kaken holder seg godt i flere dager.
Oppbevar den kaldt i tett boks/kaketine.
Sjokoladekaken er fin og fryse.
(etter inspirasjon fra Primrose bakery)

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Én tanke om “Sjokoladekake med fargerikt strø