Påske cupcakes med søtpotet og gul topping


 Søte påskecupcakes.

 Påskecupcakes med søtpotet:
18-20 stk

2 egg

1,5 dl sukker

1,5 dl melk

50 g smeltet smør eller rapsolje

3 dl hvetemel eller 2,8 dl glutenfritt mel

2 ts bakepulver

200 g søtpotet

 Bland sammen egg, melk og olje eller smør.
Rør inn sukker, mel og bakepulver.
Rens og rasp søtpotet.
Rør søtpoteten inn i deigen.
Søtpoteten gjør kakene saftige,
og de får en fin farge.
 Fordel deigen i ca 20 muffinsformer.
Stek kakene midt i forvarmet ovn 200 grader i ca 12 minutter.
Prøv med en bakepinne om de er ferdige.
Avkjøl kakene.
 Gul topping:
200 g mykt soft margarin
100 g kald kremost
400 g melis
litt gul matfarge
små sukkeregg til pynt
 Pisk sammen margarin, kremost, farge og melis
til en luftig krem. ( det tar ca 5 minutter)
Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp.
 Lag fint mønster med krem på kakene.
Legg 2-3 sukkeregg på hver kake, så ser det nesten ut som små reir.
Kakene holder seg fint i et par dager, eller frys de ned ferdigpyntet.
Ta de opp ca 30 minutter før de skal serveres.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.