Glutenfrie kanelboller


 Jeg synes glutenfri søt gjærbakst er vanskelig, 
men så fikk jeg et tips om å bruke denne oppskriften fra Tine.no.


Glutenfri bolledeig:
ca 20 stk
  • 3 dl varmt vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 70 g jyttemel
  • 50 g gjær/tørrgjær
  • 6 ss smeltet TINE Ekte Smør
  • ½ ts salt
  • 500 g glutenfritt mel
  • 1½ dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • +
  • Fyll:
  • 70 g mykt godt smør
  • 70 g brunt sukker
  • 2 ts kanel
  • 2 ss perlesukker eller melisglasur
Bland sammen kesam, varmt vann, fiberhusk, 
glutenfritt mel(jeg brukte Semper) og jyttemel i en
kjøkkenmaskin og la den gå i ca 8 minutter.
Rør inn gjæren, som er oppløst i litt av vannet.
Tilsett smør, salt, sukker og kardemomme.
 Bland godt sammen og sett deigen til heving på et lunt sted,
 i ca 30 minutter.
 Rør sammen fyllet: sukker, mykt smør og kanel.
 Når deigen er hevet, tar du den ut på et bakebord.
Del deigen i 20 like deler.
Hell ca 1 t  rapsolje over så er det lett og forme boller.
Legg bollene på bakepapirkledd stekebrett.
Klipp et kryss i hver bolle.
 Legg en liten ts med fyll i hver bolle.
 Strø over med perlesukker.
La bollene etterheve i ca 30 minutter.
 Stek bollene midt i forvarmet ovn 225 g i 12-15 minutter.
Avkjøl bollene på rist.
Tips: isteden for perlesukker kan du ha på melisglasur.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Én tanke om “Glutenfrie kanelboller