Gjestebrød


 Det er deilig å kunne servere godt ferskt brød når en skal ha gjester.
Dette brødet er også lett å lage.


 Gjestebrød:
1 stort bakt i 24 cm kakeform
5 dl lunket vann
1/2 pk tørrgjær
2 ss rapsolje
2 ss sukker
300 g sammalt spelt mel
 400 -500 g hvetemel
1 ts salt
*
3 ss rapsolje
1/s ss maldonsalt (fingersalt)
litt timian fersk eller tørr
 Hell lunkent vann og olje i en bakebolle.
Strø i tørrgjær og sukker, bland godt.
La det stå til du ser at gjæra begynner å boble litt.
 Rør inn speltmel  og saltet.
Rør så inn hvetemel til deigen kjennes ganske fast,
 men ennå klissete.
Smør ei kakeform og hell i deigen.
 Ha over 3 ss olje og press deigen ned i forma,
 og lag huller med fingrene,
som om du skulle lage foccacia.
Strø over maldonsalt og timian.
 Hev brødet i ca 30 minutter, 
stekes nederst i forvarmet ovn 200 g i ca 35 minutter.
Brødet skal være gyllent, og høres hult når du banker på det.
Ta brødet ut av formen og la de avkjøles på rist.
 Server det lunkent eller kaldt.
Del det i skiver eller biter.
Brødet er saftig, og har en får en god smak av speltmelet.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 tanker om “Gjestebrød