Bakt torsk med rød pesto og grønnertestuing


 Denne gode fiskeretten lager du på 25 minutter.

 Bakt torsk med rød pesto og grønn ertestuing:
til 2 personer
ca 400 g torskefilet (ben og skinnfri)
2 tomater
150 g sellerirot
3 ss rød pesto
2 ss olivenolje
1/2 lime
salt og pepper
litt fersk mynte
*
Ertestuing
ca 200 g frosne erter
100 g sukkererter ferske
1 dl fløte
1 ss godt smør
1/2 lime
1 ss fersk mynte
salt og pepper
Sett stekeovnen på 200 grader.
Del opp sellerirot i små biter
og del tomaten i skiver.
Legg selleriroten i en ildfast form og legg tomaten over.
Dryss på olje, salt og pepper.
Legg torskefileten over,
press over 1/2 lime og smør på pestoen.
Sett formen i forvarmet ovn, 
bakes i 20 minutter.
Ha erter, fløte, mynte og smør i en kjele.
Varm det forsiktig opp til kokepunktet.
Bruk en stavmikser og mos alt til en stuing.
Smak til med lime, salt og pepper.
Del sukkerertene i biter, og rør de inn like før servering.
Da blir ertestuingen myk og sukkerertene sprø. 🙂
Etter 20 minutter i oven er torsken ferdig.
***
Server den pestobake torsken på en seng av ertestuing,
tomater og sellerirot, pyntet med litt mynte på toppen.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.