Sjokoladeskje


 Skal det være en deilig varm kopp sjokolade?

Siden jeg for en måned siden hadde kjøpt inn sjokolade,
 treskjeer, celofan og rødhvite bånd,
trengte jeg bare et ekstra puff. 
Det fikk jeg da jeg så i det fine nye bladet BAKE!
 Sjokoladeskjeer:
ca 14 stk
200 g mørk sjokolade
1 dl melis
1/2 dl kakao
1 ts ekte vanilje (kan utelates)
1/4 ts knust flaksalt (kan utelates)
14 skjeer (gjerne i tre, mine er kjøpt på Europris)
1 silikonform 
cellofan eller plastfolie
bånd eller hyssing
en liten lapp med oppskrift
 Smelt sjokoladen over vannbad eller i microen  (ca 2 min)
rør inn siktet melis og kakao, vanilje og salt.
La det bli en glatt tykk masse.
 Fordel sjokolademassen i formen og en skje i hver sjokolade.
 Sett de kjørlig ca 1 time.
Ta de forsiktig ut av formen.
 Pakk de inn i cellofan eller plast og knytt på et bånd, se over.
Vist de skal gis bort: Lag en lapp på hver der det står:
Rør sjokoladen ut i 2 dl varm melk.
 Jeg må jo prøve……
 Varm opp 2 dl melk til kokepunktet,
legg sjokoladeskjeen i en kopp og hell i den varme melken.
La det stå i et par minutter.
 Rør godt og nyt! 🙂


Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 tanker om “Sjokoladeskje