Iskake med jordbær og daim


Sommerlig iskake med jordbær og daim!

Iskake med jordbær og daim:
Mandelbunn:
3 eggehviter
150 g malte mandler
100 g sukker
*
Is:
3 eggeplommer+ 1 egg
3 dl fløte
2 ss sukker
3/4 stor daim
200 g most jordbær
*
Pynt:
1/4 stor daim
6-7 små jordbær
*
til servering:
500 g ferske jordbær
 Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive, tilsett litt og litt sukker.
Pisk til det blir en seig masse.
Vend inn malte mandler.
Hell deigen i ei 26 cm rund kakeform,
 hvor bunnen er dekt med bakepapir.
Stek mandelbunnen i 20 minutter, forvarmet ovn 180 g.
Avkjøl mandelbunnen helt.
Is:
Pisk sammen eggeplommer, egg og sukker til tykk eggedosis.
Hakk daimen i biter og mos jordbærene.
 Pisk krem av fløten, og vend alt forsiktig sammen med en slikkepott.
Hell isrøra over den avkjølte mandelbunnen.
 Strø daim rundt og ha de små jordbærene i midten.
Frys kaka i minst 4 timer eller gjerne natta over.
Iskaka bør tas ut av fryseren ca 20 minutter,
 før den skal serveres.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.