Sunne energibarer lager du lett selv


Sunne energibarer uten tilsetningstoffer,
 til frokost, lunch eller som mellommåltid.

 Sunne energibarer:
12- 16 stk
12-14 dadler
1 dl tranebær
4 dl havregryn (lettkokte)
1 dl blandet frø soslsikke/sesam/lin/gresskar
3-4 ss av bløtleggingsvannet
+
matpapir og hyssing
Del dadlene i to og fjern steinene.
Legg dadler og tørkede tranebær i bløt i 2 dl kokt vann.
La de ligge i bløt i ca 1 time.
Mål opp havregryn og frø.
 Varm opp stekepanna og tørrstek frø og gryn under omrøring,
til de får litt farge, ca 5 min på middels varme.
Behold 3-4 ss av vannet som dadlene ligger i, kast resten.
Ha dadler 3-4 ss av vannet og tranebærene i en blender.
Kjør blenderen så du får en fin masse.
Bland massen i havregryn og frø.
Legg bakepapir i ei form 
 ca 25×15 cm  og hell massen i.
Glatt ut så den blir jevn.
 Sett forma til kjøling i minst 1 time.
 Del opp i like store biter.
Klipp opp matpair, og pakk inn hver bar.
Knytt en hyssing rundt hver pakke.
Oppbevar barene i kjøleskapet inntil en uke,
eller frys de ned, og ta ut en og en, etter behov. 
Tips: du kan tilsette hakkede nøtter, mandler,
mørk sjokolade, tørket aprikos og eller rosiner.
Bare prøv deg frem til det du liker best.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 tanker om “Sunne energibarer lager du lett selv