Red velvet cupcakes med cream cheese frosting


 Red velvet cupcakes med cream cheese frosting.
Eller på godt norsk…
rød fløyels muffins med ostekremtopping.

 Red velevet cupcakes:
12 stk
140 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kakao
110 g smør, mykt
140 g sukker
1 egg
1,25 dl fløte
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts rød matfarge, eller til du synes du har fått ønsket farge
*
Pisk sammen smør og sukker, tilsett egget.
Sikt mel, kakao og bakepulver i og rør.
Pisk til sist inn fløten og ønsket mengde farge.
Stekes i muffinsformer 3/4 fulle, 180 grader forvarmet ovn
i 15-20 minutter, pass på, sjekk med en bakepinne.
Avkjøles på rist.
Cream cheese frosting:
til 12 cupcakes
60 g usaltet smør, mykt
120 g kremost, kald
1 ts vanilje ekstrakt
480 g melis
*
Pisk smør, ost og vanilje til det er lett og luftig.
tilsett gradvis melisen, pisk til det blir en tykk og kremet konsistens.
(denne kremen kan oppbevares i 3-4 dager i en tett boks
i kjøleskapet)
 Fyll frostingen/toppingen i en sprøytepose med tipp.
Sprøyt i en spiral begynn ytterst.
***
Frostingen skal være hvit og luftig.
Nå kan man ha på valgfritt støssel.
***
 
 ***
*
 Til påske kan vi jo pynte med 
egg av fondant.
 Påske pyntet cupcakes.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 tanker om “Red velvet cupcakes med cream cheese frosting