Kanelsnurr med vri


Deilig fersk hvetebakst med kanel og sukker !
Bruk den hvetedeigen du vanligvis bruker,
 når du lager kanelsnurrer eller boller.

Eller bruk denne:
Hvetedeig: ca 24 stk:
2,5 dl fingervarm melk
200 g smeltet smør
0,5 dl sukker
1 egg
ca 1,2 liter hvetemel
50 g gjær eller en pose tørrgjær
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
+
kanel og sukker
*
Bland alt sammen i en maskin eller for hånd.
  Elt deigen i minst 5 minutter.
La deigen gjære i ca 1 time under et klede på en lun plass.
Legg deigen på en lett melet bakebord.
Del den i to deler.
Kjevle ut en del av gangen, til den ca er 36 cm x 24 cm stor.
 Strø på kanel og sukker.
Brett inn 1/3.
Brett over den siste delen.
 Snu hele deigen og skjær opp ca 3 cm biter.
Bitene blir ca 3×8 cm.
 Kutt med en skarp kniv et kutt i midten,
Se på bildet.
 Dytt toppen inn i kuttet,
og vri det ut…
Se på bildet.
 Legg kanelsnurrene på en bakepapirkledd stekebrett.
Heves til dobbel størrelse ca 40 min.
 Stek snurrene i forvarmet ovn 200 grader i 12-15 minutter.
De skal være gyldne.
Avkjøl snurrene på rist.
 Vist du vil kan du ha melisglasur på toppen.
Kanelsnurrene er fine og fryse.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.