Appelsinfromasje


    Appelsinfromasj er en enkel og grei dessert.
Lag den gjerne dagen før den skal spises.

 Appelsinfromasj:
4-5 porsjoner
2 appelsiner(eller 1 appelsin og en sitron)
2 dl fløte
3 egg
60 g sukker
5 plater gelatin
*
til pynt
1 appelsin
1 dl kremfløte
Legg gelatinen i bløt i et glass med kaldt vann, 
Rasp skallet av den ene appelsinen, bare det orange.
Press ut saften fra to appelsiner.
Varm appelsinsaften og ta gelatinen ut av vannet,
 og smelt den i appelsinsaften, ha i appelsinskallet.
 Pisk krem av fløten.
 Pisk eggedosis av egg og sukker.
Bland eggedosisen i kremen.
 Rør forsiktig inn appelsingelatinen.
Hell fromasjen i en glassbolle.
Sett den kaldt i minst 2 timer før den skal spises.
Pynt med appelsinskall, 
appelsinfileter og pisket krem.
Vil du ha den mer syrlig,
 byttes et av appelsinene ut med en sitron.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.