Rødkål


 Rødkål må vi bare ha til ribba, og den lager vi let selv!

 Rødkål:
4-5 porsjoner
1 rødkål ca 800 gram
2 epler
2 dl vann eller kraft
2 ss godt smør
1 ts salt
1 ts honning
1 ss karve
2 ts eddik 7% eller 1/2 ts 35% eddik
+ en hemmelig ingrediens…(se lengre ned)
 Del opp kål og epler.
Ha det i en kasserolle, sammen med salt, smør og karve.
 Ha i honning,eddik og vann.
 La det småkoke under lokk til kålen er mør.
Det tar ca 45 minutter.
 Så min hemmelige ingrediens……
 Hell i et eggeglass med solbærsirup.
Kok opp  og rødkålen er klar til servering.
Rødkål serveres som tilbehør til ribbe og julepølse.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Én tanke om “Rødkål