Lammebog på søte røtter


  Lammebog på en seng av poteter, søtpotet, sellerirot og persillerot,
kryddret med rosmarin, hvitløk og honning… Himmelsk godt! 🙂

 Lammebog på søte røtter:
4 porsjoner
1 lammebog ca 1,2 kg
6 poteter
2 søtpoteter
1 sellerirot (1/2 vist den er stor)
2 persillerøtter
1 hel hvitløk
4 kvister med fersk rosmarin
0,5 dl flytende honning
0,5 dl olivenolje
salt og pepper
Skrell potet, løk og røtter.
Del de opp i avlange båter.
Ha alt i langpanna eller ei stor ildfast form.
Bland olje og honning.
Hakk opp 2 hvitløkbåter og 1 kvist med rosmarin.
Bland alt pluss 1 ts salt og 1/2 ts grovmalt pepper.
 Hell over og bland. 
Bruk hendene å gin røtter og poteter godt inn.
Gni inn lammebogen med salt og pepper.
Lag små lommer/hull med den spiss kniv,
 og dytt inn biter av hvitløk og rosmarinblader.
Legg bogen oppå 
og sett et steketermometer i den tykkeste delen.
Stekes i forrvarmet ovn på 175 grader, i ca.  50 minutter.
Eller til termometeret viser 70 grader. Pass på!
Kjenn etter om grønsak/potetene er møre.
Ta ut bogen og la den hvile i minst fem minutter før den skjæres i.
Del bogen opp i skiver/biter 
og server de honningsteket potetene og røttene til.
*
Tips: Se denne nyttige linken om tilberedning av lammekjøtt her

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 tanker om “Lammebog på søte røtter