Saltbakt uer


Ueren blir kjempesaftig og god, hvist du saltbaker den.

 Saltbakt uer:
1 uer ca 1 kg
2 eggehviter
2 kg grov salt
1 sitron
urter, gjerne dill og persille
 Skarp av skjellene på ueren, men pass på at skinnet er helt.
 Pisk 2 eggehviter stiv og vend i saltet.
 Del sitronen i båter og pakk den og urer inn i ueren.
 Legg et lag salt i bunnen av ei ildfast form,
 legg ueren oppå
 og dekk den med salt.
 Stek den i forrvarmet ovn 180 g i ca 30 minutter.
Ta ut fisken og la den hvile i ca 5 min.
 Saltet er nå blitt hardt, bank på det med håndtaket på en kniv.
Ta av alt saltet.
 Fjern så skinnet.
Server den saltbakte ueren med kokte poteter, gulrot og smeltet smør.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.