Kongekrabbe på blomkålmos


 Kongekrabbe er nydelig mat!

 Kongekrabbe på blomkålmos:
Kosemat til 2 personer eller forrett til 6.
500 g ferdigkokte kongekrabbeklør
4 plommer
1 vårløk
1/2 blomkål
dill
2 ss smør
1/2 dl fløte
*
dill, lime og lodderogn
Kok blomkålen i lettsaltet vann, 1 l vann+1ts salt,
til det er mørt. Hell av vannet og mos blomkålen,
tilsett 1 ss smør og 1/2 dl fløte.
 Rør godt, bruk gjerne en stavmikser.
 Smak til med salt og pepper.
Vask og del opp plommene i båter, vask og del opp vårløken.
Varm opp 1 ss smør på ei stekepanne, ha i løk og plommer.
Brun plommer og vår løk lett.
Brekk klørne i mindre biter.
Klipp opp på undersiden med en grov saks.
Ta ut krabbekjøttet så helt som mulig.
Del det opp i litt mindre biter.
Lrgg først 2 ss blomkålmos opp midt på fatet,
smør det utover til en sirkel. Legg på krabbekjøtt.
Strø plommer og vårløk , dill litt lodderogn over.
Legg en limebåt på fatet.
Press limesaften over krabbekjøttet.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.