Adventsmuffins:
12 store muffins
4 egg
2 dl rapsolje
2,5 dl brunt sukker
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts nellik
1 ts kanel
1 ts ingefær
1 mandarin
1,5 dl tørkede tranebær
1/4 ts salt
Rasp skallet av en mandarin (bare det ytterste)
Skrell av det hvite og skjær mandarinen i biter.
Ha egg, olje, mandarin, skall, tranebær og krydder i en bolle.
Bland sammen mel, salt og bakepulver og ha det i.
Rør til så vidt, alt er bladet.
Ta 3 ark med bakepapir, brett de sammen to ganger så du får
4 firkanter av hvert ark. Skjær eller klipp de til.
Ha en bakepapirfirkant i hvert muffinshull.
Ha en stor ss røre i hver form.
Stekes i 200 g i forvarmet ovn, ca 15 min,
prøv om de er ferdige med en bakepinne.
Avkjøl muffinsene på rist.
Har du lyst kan du pynte de litt ekstra.
Du trenger 40 cm hyssing og en liten kvist edelgran pr kake.
Knyt hyssingen rundt kaka,
og stikk i kvisten med edelgran.
og stikk i kvisten med edelgran.
Strø gjerne litt melis over kakene.
Skal kakene fryses, bør de helst fryses uten pynt.
Tilbakelinking Kaker til jul | Grys kjøkkenskriverier
Tilbakelinking Kaker til jul | Grys kjøkkenskriverier
OiOi.. Elsker muffins.. De siste jeg laget var pepperkakemuffins og de er mega herlige…
Klem…
For en utrolig fin innpakning 🙂