Min gratinerte hummer – Lobster Thermidor


 Noe av det beste min mann vet er gratinert hummer.

Han er sjømann, og har spist Lobster Thermidor i mange land.
Her er min oppskrift, som han forøvrig liker godt. : )
 Gratinert hummer:
(forrett/kosemat til to)
1 hummer (ca 500g brutto)
1,5 dl fløte
1 ss smør
2 eggeplommer
1+1 dl raspet ost gjerne Norvegia
1 ss Crème fraiche (kan utelates)
salt/pepper/
1 ts sennep
1/2 lime eller sitron
 Varm opp fløte og smør.
Når det nesten koker røres eggeplommene i,
det må ikke koke.
 Ta gryta av varmen, og rør inn
1 dl av den raspede osten.
Smak til med salt, pepper,
sennep og litt Crème fraiche.
 Del hummeren i to,
 fjern og kast magesekk og det som er i hodet.
Ta ut hummerkjøttet og del det i biter.
 Legg hummerskallene i ei ildfast form.
Fyll i hummerkjøttet og fordel sausen over.
Strø så den siste osten over.
Stekes i 200 g forvarmet ovn,
til osten er gylden.
Serveres med en båt lime eller sitron.
Mmmm!!

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 tanker om “Min gratinerte hummer – Lobster Thermidor