Rosa oktobermuffins


 Muffins med rosaglasur og rosa pynt.
 Årets rosa sløyfeaksjon er godt i gang,
jeg har kjøpt flere sløyfer og gitt bort,
 og disse rosa mufinsformene.
Det fulgte med et oppskriftshefte,
men jeg ville heller lage mine egne rosa oktobermuffins.
Litt sunnere.
 Rosa oktobermuffins (12 stk)
3 dl hvetemel
1 dl kruskakli
1,5 ts bakepulver
1 dl rørsukker
skall av 1 sitron
saft av 1/2 sitron
1 dl lettmelk
1 dl rapsolje
2 egg
 Rasp skallet av en nyvasket sitron,
 bland alt det tørre.
 Bland egg,olje melk og sitron i en kopp, rør godt.
Hell det over den tørre blandina,
 og rør så så lite som mulig til det blir en deig.
Sett fomene i et muffinsbrett.
Fyll de 3/4 full.
 Stekes på 200 g i ca 15 min.
Avkjøles på rist.
 Rosa glasur:
saft av 1/2 siron
2-3 dl melis
litt rosa eller rød konditorfarge
 Sitronsaft melis og konditorfarge røres til en passe tykk glasur.
Ta ca 1 ts glasur på hver muffins og smør utover.
pynt med Rosa strø,perler,hjerter o.l.
Rosa oktobermuffins er best nystekte.
Skal de fryses,  er det best å fryse de uten glasur.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 tanker om “Rosa oktobermuffins