Appelsinkake med gulrot


Denne kaka er ekstra saftig, 
med gulrot og dynket i nypresset appelsin.
Appelsinkake med gulrot.
Oppskrift:
3 egg
2 dl sukker
200 g smør
4,2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 raspet gulrot ca 150g
skall av 1 appelsin
saft av 1 appelsin ca 1 dl
*
+ til saft av 1 appelsin til dynking,( eller 1 dl appelsinjuice)
*******
Til sammen trenger du 2 1/2 appelsin……..
saft og skall  av 1 i kakedeigen + saft av 1 for å ha over+
safen av 1/2 til glasuren.
Pisk eggedosis av egg og sukker,
smelt smør og avkjøl.
Rasp gulrot og riv skallet av en appelsin,
mål opp mel og bland i bakepulveret.
Hell smør og alt det andre i eggedosisen,
bland det lett og ha det i en smurt rund form( 24 cm)1,5 l
Sett kaken inn i en forvarmet ovn 180g,
stek kaken i ca 40 – 45 min,
prøv med en pinne om den er ferdig.
Stikk masse hull i kaken mens den er lunken,
 og press ut appelsinsaft av 1 appelsin/1 dl juice og ha over kaka.
Lag glasur av melis og saften  av 1/2 appelsin,
til passe konsistens.
Hell glasuren over kaka og stryk den utover med en slikkepott.
Strø på kakepynt om du vil.
(kaka er like god uten)
Kaka holder seg godt i mange dager, og er saftig og god.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

11 tanker om “Appelsinkake med gulrot