Beef Bourguignon


Etter å ha sett filmen Julie og Julia måtte jeg bare prøve å lage
Julia Child’s Beef Bourguignon.

100 g bacon
3,5 ss olivenolje
1 kg biff (mørbrand)
1 gulrot skivet
1 løk skivet
salt og pepper
2 ss hvetemel
1 ss tomatpure
3 kopper rødvin( eller 1 flaske juleøl)
2 -3 kopper kjøttkraft
2 hvitløk kløfter
1/2 ts timian
1 laubærblad
 ca 18 små hvite løk
3,5 ss smør
urtebukett(2 ts tørket urtekrydder)
1 boks sopp gjerne kantareller.
Del bacon i passe biter og kok de i vann i ca 10 min,
hell av vannet og ørk de på tørkepapir.
Varm 1 ss olje i stekepanna og stek baconet i ca 2 min.
Hell det i en skål til siden.
Del biffen i passe biter og brun det i en varm panne
med resten av oljen og 1 ss smør. Ta bitene over i
ei gryte. stek til sist den oppdelt løk og gulrot i oljen.
Hell løk, gulrot og baconet over i gryta, salt med
1/2 ts salt og 1/4 ts pepper.
Strø de to ss mel over og vend og stek alt i gryten i ca 4 min.
hell vin(øl)og kraft over.
Tilsett urter tomatpure og hvitløk.
Kokes på lav temperatur under lokk i 4 timer.
Tilsett den rensede løken løk og soppen.
Kok i ytterligere 40-50 min, til løken er kokt.
Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.
serveres med potet eller pasta.
Bon Appétit

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 tanker om “Beef Bourguignon