
Har bakt denne
deilige kokoskaken til helgen,
Har fått oppskriften av mamma for minst 25 år siden.

*****************

Smør og sukker røres hvitt, ha i de tre eggeplommene,
så has hvetemel og bakepulver i.
trykk ut deigen i ei form, gjene paiform.

Smør formen godt der kokosmassen skal være.
Pisk eggehvitene i ren komme til den er stiv,
rør forsiktig kokos og sukker i.
Fordeles over kakedeigen

Stekes i 30 min på 180 g.
og avkjøles i formen før den tas ut.

Nyt gjerne kaken med litt
crème fraîche og nypesyltøy.
Åå.. dette er favorittkaken som bestemor lagde. Har en identisk oppskrift med hennes sirlige håndskrift. Har søkt etter kaken på nettet, og finner bare denne siden med lik type. Dette er den beste kaken jeg vet om! 🙂
Hei, det var jammen moro å se at det finnes flere der ute som faktisk har denne oppskriften! Jeg også fikk den av min mamma for flere tiår siden, som igjen hadde fått den av sin tante.
Den er helt identisk bortsett fra at vi bruker et tynt, tynt lag med bringebærsyltetøy mellom de to lagene. Dette frisker den opp veldig OG gjør at den også får et artig fargeinnslag når den snittes opp 😀
Æda bæda Grete Rhoede – denne skal JEG bake og spise i helgen!
Så fine bilder du tar! Har akkurat funnet bloggen din, og kommer nok til å lese mer her 🙂
Dette innlegget vekket gode minner. Mamma bakte ofte kokoskake når jeg var liten. Men oppskriften var litt anderledes, jeg tror det var sjokolade i den.. Kaken din så i allefall kjempe god ut 🙂
Takk for nok en flott oppskrift!Den MÅ prøves ut, her i huset er kokos veldig populært!!!
Åh, så god den kaka virker! Blir nok baking på meg en dag i uka 🙂
Takk for en fin blogg med mye fin inspirasjon.
/ingrid
namnam ser kjempe god ut! kokos er godt! men ikke smakt kokoskake før… =)
Takk for hilsen hos meg;)
Tv-kanalene kom i går og det var jammen ikke en dag for tidlig…hehe
Blitt en del zapping i godstolen i kveld ja…tjihi
Kokoskaken ser deilig ut!
Tror jeg må prøve den en dag jeg får bakeånden over meg;)
Natta