Kjøttpai -enkel, sunn og barnevennlig


Hva med å lage en deilig kjøttpai til helgen?
Skru først ovnen på 200 grader.
Oppskrift på kjøttpai til 6:
800 g kjøttdeig
2 store gulrøter
2 bokser hakket tomat
2 poser potetmos
2 egg
salt/pepper
Stek kjøttdeigen og rasp gulrøtene grovt,
bland gulrot og tomat i kjøttdeigen, og smak til
med salt og pepper.
Ha kjøttmassen i ei ildfast form.
lag potetmos som beskrevet på posen,
og rør i to eggeplommer.
Pisk de to hvitene stive, og vend de forsiktig i stappen.
Bre stappen over kjøttrøra i formen.
Sett den i ovnen, som er forvamet på 200 g.
Stekes i ca 30 min, til toppen er gylden.
Serveres med tyttebær og koke grønnsaker,
og hvorfor ikke litt potetskruer til barna.
Godt og sunn høstmat.
Tips:Mat til mange ca 12 stk. lag dobbel oppskrift i langpanna,
og server godt brød og salat til. (Kjøttrøra kan lages ferdig
dagen før og settes kaldt.)

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 tanker om “Kjøttpai -enkel, sunn og barnevennlig