Rørt Sjokoladekake, uten egg og melk


Kjempeenkel saftig og god sjokoladekake,
bare rør sammen ingridiensene, hell i en form og stek.
Kaken er uten både egg og mekl, så den er vegansk.
Sjokoladekake rørt:
4 dl hvetemel
0,5 dl kakao
2 dl sukker
1 ss vaniljesukker
1 ts natron
0,5 ts salt
skallet av en appelsin
2,5 dl kaldt vann
0,5 dl rapsolje
1 ss sitronsaft, limesaft eller eddik 7%
*
Glasur og pynt:
2 dl melis
litt vann til tykk glasur
appelsinfileter fra en appelsin
Sett stekeovnen på 175 grader.
Rasp skallet av en appelsin, bare det oransje.
Husk å vask appelsinen godt først.
Rør sammen alt det tørre + appelsinskallet.
Bland sammen vann og olje.
Hell vannblandingen over det tørre, og rør godt sammen.
Hell kakedeigen i en smurt form 22 cm springform eller lignende.
Stek kaken nederst i forvarmet ovn 175 g, i ca 30 minutter.
Kjenn etter med en bakepinne.
Avkjøl kaken på rist.
Rør sammen en tykk melisglasur og smør den på den avkjølte kaken.
Skjær appelsinet i skiver eller lag fileter og pynt kaken.
Kaken kan spises uten glasur.
Den kan og serveres med et dryss av melis eller kakao,
eller med sjokoladekrem.
Server gjerne pisketkrem eller is til.
Kaken kan fryses, men helst uten glasur og pynt.