Fastelavnsboller


I år blir fastelavnsbollene pyntet med melisglasur med flere farger.
*
Bolledeig (jeg bruker min grunndeig, bruk gjerne din):
24 stk.
1 kg hvetemel
50 g fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
100 g sukker
6,5 dl lunken melk 37 g
1 ts salt
150 g mykt smør
2 ts kardemomme
Varm opp melken til fingervarm, ca. 37 g.
Rør ut gjæren i ca. 1 dl av melken.
Ha mel, sukker, salt og kardemomme,
i en bakebolle eller i en kjøkkenmaskin.
Hell i melken og den utrørte gjæren.
Bland godt og elt i 5 minutter i kjøkkenmaskinen,
eller ca. 10 minutter for hånd.
Tilsett litt og litt av det myke smøret,
og elt i maskin 5 minutter til, og for hånd 10 minutter til.
Deigen skal bli jevn og glatt, ikke klissete.
Sett deigen til heving tildekket, på et lunt sted,
i ca. 1 time eller til den har doblet størrelsen.
Del deigen i 24 like deler, rull til boller og sett de på
bakepapirkledde stekebrett og pensles med pisket egg.
Heves til dobbel størrelse og stekes midt i ovnen ca. 12-15 min.
i forvarmet ovn 225 g., avkjøles på rist.
Fyll til 6 boller:
3 dl kremfløte
6 ss sylyetøy
ca 2,5 dl melis
litt vann
konditorfarge
3 små plastposer
1 tannpirker eller lignende.
*
Del de avkjølte bollene i to.
Pisk krem av fløten
Legg krem og syltetøy på bollene.
Lag en tykk, men litt flytenede (ikke rennende) melisglasur
av melis og litt vann.
legg 1 ss glasur i 3 små skaler, (1 ss i hver skål).
Farg de med 3 litt forskjellig konditorfarge.
Ha hver av de fargede glasurene, i det nederste hjørnene,
i hver sin pose. Knyt for og klipp av den øverste delen.
Klipp og et lite hull nederst i posene.
Legg bolletoppene på kremen.
Ta en ss glasur, og smør den utover hver topp med skjeen.
Sprøyt striper over med de små glasurposene.
bruk så tannpirkeren og lag striner motsatt vei, som vist på bilde.
Se så fint det ble!
Server fastelavnsbollene nylaget!