Saftig skuffkake med appelsin og gulrot


Appelsinkake med gulrot er en av mine favoritter, den er saftig og holdbar. Nå har jeg laget en større oppskrift som passer til en liten langpanne.
4 egg
2,5 dl sukker
250 g smør
5,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1,5 dl appelsinjuise
skall bare det oransje av 1,5 appelsin
200 g raspet gulrot
+
1,5 dl appelsinjuice til dynk
+
1 dl appelsinjuice og ca 3,5 dl melis til glasur
1 dl sjokoladelinser eller kakestrø
Sett stekeovnen på 180 grader.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Smelt smøret og avkjøl det litt.
Skrell og rasp gulrot.
Rasp av skallet, kun det oransje på 1 og 1/2 appelsin.
Press saft av appelsinen så du får 1,5 dl juice.
Mål opp melet og hell det i en bolle, bland inn bakepulver.
Hell juicen og smøret i eggedosisen.
Hell i raspet gulrot, raaspet appelsinskall og melet som er blandet med bakepulvert.
Bland alt lett sammen med en slikkepott eller tresleiv.
Hell deigen i en bakepapirkledd liten langpanne.
Stek kaken på ris i nedre del av forvarmet ovn 180 g.
ca 25-30 min. prøv med en bakepinne om den er ferdig.
Mens kaken ennå er varm prikkes den med en gaffel, så det blir mange små hull.
Press appelsinjuice, jevnt utover hele kaken.
Rør sammen appelsinjuice og melis så det blir en tykk glasur, lik konsistensen av vaniljesaus.
Hell glasuren over den ennå litt varme kaken.
Smør den lett utover hele kaken.
Strø på sjokoladelinser.
Avkjøl kaken.
Denne kaken kan med fordel lages dagen før den skal serveres.
Del den i ruter og server gjerne rause stykker.
Kaken oppbevares kaldt og holder seg godt i mange dager.
Tips. Skal den fryses, er det best å fryse den uten melisglasuren.