Tjukkmjølkspannacotta med safran


t1

Tjukkmjølkspannacotta smakte jeg for første gang i høst, da jeg og min mann, var ute og spiste en beder middag på Røros. Det var godt, mektig og spesielt. Jeg har tilsatt litt safran i denne oppskriften, mens originalen er med sitronskall og litt sitronsaft.

t2ca 12 stk
6 dl tjukkmjølk
5 dl fløte
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker
1/4 ts safran
4 blader gelatin

t3Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter.
Kok opp fløte, sukker, safran og vaniljesukker i en gryte, og ta den av varmen.
Hell vannet av gelatinen og rør den inn i den varme fløten.
Tilsett så tjukkmjølka. Rør godt så alt blir blandet.

t4Hell opp tjukkmjølkspannacotta i porsjons glass. ca 1 dl pr porsjon.
La det stå kaldt til det stivner, det tar ca 3 timer. (lag den gjerne dagen før)

t9Server tjukkmjølkspannacottaen kald, gjerne sammen med blåbær, multer eller litt karamellsaus.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.