Thai biff salat


Thai biff salat
Thai biff salat (Yam Neua Yang)
Er kjempe frisk og deilg, server gjerne ris ved siden av.
Thai biff salat – 2-3 porsjoner
300 g oksebiff, eller biffstrimler
2 ss olje salt og pepper
1 agurk
2 faste tomater
0,5 stor gul løk eller salatløk
3 atk vårløk
*
Dressing:
1 lime saft
2 fedd hvitløk
2 ss fiskesaus
1 ss palmesukker eller vanlig sukker
1 ss soyasaus
1/2 rød chili
+ en bunt koriander
(+ evnet kokt ris)
Del opp agurk og tomat i biter.
Rens og del opp løk og vårløk.
Ha alt i en salatbolle.
Stek kjøttet på sterk varme i litt olje
Krydder med salt og pepper.
Del opp kjøttet i biter.
La det avkjøle litt og ha det i bollen.
Dressing:
Knus palmesukker og hvitløk i en mortel.
tilsett fiskesaus, soyasaus, limesaft og opphakket chili.
Bland dressingen godt og hell den over salaten.
Bland godt og plukk bladene av korianderen
og bland de i like før servering.
Server gjerne kokt ris til salaten.