Sjokoladeterte med Mars sjokolade



Sjokoladeterte med Mars sjokolade! Den er enkel å lage og farlig god!

Sjokoladeterten passer godt til Afternon Tea, og på et hvert kakebord

Sjokoladeterte med Mars sjokolade:
minst 10 stykker
180 g 15 minutt + 10 minutt
300 g hvetemel + litt til utbaking
2 ss kakao
100 g melis
200 g smør (kaldt)
1 egg
+ 10 stk Mars sjokolader
en avlang terteform ca 13 cm x 35 cm
aluminiumsfolie+ bakebønner e.l.

Bland sammen mel, melis, kakao, smør og egg.
Bruk en foodprosessor, og kjør den til alt så vidt er blandet.
Ta ut deige, legg den i en plastpose eller tett liten boks.
Sett den kaldt minst 30 minutter.
Kjevle ut deigen avlang, bruk mel så den ikke setter seg fast.
Smør formen og legg deigen i.
Press deigen godt ut i formen.
(Det ble mere deig enn jeg trengte, så den tok jeg vare på til senere bruk.)
Legg alumimiumsfolie i formen, og hell i bakebønner.
(Bakebønner er vanlige bønner, som brukes om og om igjen, når en baker terter e.l.)
Stek terten midt i forvarmet ovn 180 g i 15 minutter.


Ta den varme teten ut av ovnen og sett den på ei fjøl.


Ta papiret av sjokoladene og legg de i terten.
Stek sjokoladeterten med Mars sjokoladene i forvarmet ovn 180 g i ca 10 minutter.

Ta ut terten, sett den på fjølen.
Dekker ikke sjokoladen hele terten, hjelper du litt til med en stekespde e.l.

Avkjøl sjokoladeterte helt.

Del den opp i serveringsstykker.

Legg den på et kakefat og server.

Sjokoladeterten med Mars sjokolade oppbevares kaldt.
Den er fin å fryse,hvist det blir noe igjen……..