Kyllinggryte, enkel og god.


Kyllinggryte enkel og god! Gryten er enkel å lage, siden den er laget på grillet kylling.
Tips:Ferdig grillet kylling får du også ofte på tilbud, så da blir det enkelt, godt og billig! 🙂
Jeg lover, kyllingkjøttet blir så mørt at det kan deles med skje.
Gryten kan varieres, forslag finner du i oppskriften.
Kylliggryte:
4 personer
1 grillet kylling
100 g bacon (eller chorizo pølse)
1 boks bønner (eller linser)
100 g ferske sopp (eller en liten boks)
1 kopp erter (frossen eller i boks)
1 løk
1 hvitløkfedd
1 kopp hermetisk tomat (eller 2 tomater)
3,5 dl eplejuice (har du ikke kan du bruke vann eller vin)
2 hønse buljongterninger (eller grønsaks buljongterninger)
*
1 ildfast form med lokk (har du ikke form med lokk kan du dekke den til med aluminiumsfolie)
*
Tilbehør: brød, olje, vårløk og grovmalt pepper. Kokte melne poteter er og godt til.
Ta skinnet av kyllingen og kast det!
Del opp kyllingen i porsjonsbiter.
Fjern beinene vist du vil, jeg synes det blir bedre smak med.
Legg kyllingen i den ildfaste formen.
Del opp baconet i biter og legg det i.
Hell i bønner og erter.
Skrell og hakk løk og hvitløk, og ha det i formen.
Del soppen i biter, og hakk opp buljongterningene.
Ha det og i.
Hell over tomatene og eplejuicen.
Bland lett sammen og sett på lokk.
Stekes på rist nederst i forvarmet ovn 180 g i ca 45 minutter.
La det gjerne steke lengere.
Du trenger ikke å tilsette salt, buljongen er salt nok.
Tips:Vil du ha lite salt i maten, bruker du bare en buljongterning.
Server kyllinggryten i dype tallerkener mer skje og gaffel.

Strø litt grovmalt pepper,  hakket vårløk over og server godt brød til.


Legg igjen en kommentar til Gry Avbryt svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Kyllinggryte, enkel og god.