Rustikk brytebrød i ring


 Rustikk brytebrød i ring.
 *
1 kg speltmel
(ta av litt til utbaking)
0,5 ts salt
1 ts kanel
2 ss rosiner
25 hakkede hasselnøtter eller mandler
4 hakkede aprikoser
1 ts tørrgjær
50 g smeltet smør
0,5 l lunken melk
1 egg
Bland alt det tørre i en bolle,
smelt smøret i en kasserolle,
ta den av ovnen og hell i melken og rør i egget.
Hell det i bollen, bland
og kna godt i minst 5 minutter.
Hev deigen til dobbel størrelse, ca 45 min.
Del deigen i 16 biter.
Lag røffe boller, som settes sammen i en
ring på et bakepapirkledd stekebrett.
Heves igjen i ca 30 minutter.
Stekes midt i forvarmet ovn  200 g,
i ca 30 minutter.

 Avkjøl brødt på rist.
Nytes lunken, som den er,
eller med litt godt smør og ost.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Rustikk brytebrød i ring