Rustikk spelt og cottage cheese brød med snurr


b1

Brødene skal se rustikke ut,  sprø i skorpen og myke og saftige inni.

b2

4 brød
7 dl vann (ca 37 grader)
500 g siktet speltmel
600 g sammalt speltmel
400 g cottage cheese
50 g gjær (1 pose tørrgjær)
1 ts salt
2 ss agavesirup
+ 100 g sammalt speltmel til utbaking
2 stekebrett og 2 bakepapir

b3
Hell fingervarmt vann, agavesirup, salt og cottage cheese i en bakebolle, bland godt.
Hell i melet og tørrgjæren, og elt deigen sammen, 5 minutter i maskin, eller 10 minutter for hånd.
Sett deigen til heving, på et lunt sted under et klede, i ca 1 time.
b4

Når deigen er ferdighevet, helles den ut på et bakebord. Del deigen i 4 like store deler.
Rull ut en del med sammalt spelt, til den blir ca 40 cm lang.

b5

Brett dobbelt og snurr deigen 4-5 gangere samme vei.
Legg det på bakepapirkledd stekebrett. Gjør det samme med de andre deigene.

b6

Hev brødene til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Stek de i forvarmet ovn 200 g, i ca 30 minutter, (varmluft 175 g, ca 25 minutter)
Men pass på alle ovner er forskjellige!
Det skal bli en litt hul lyd når du banker på brødene.

b7

Avkjøl brødene på rist.

b8De smaker kjempegodt nystekte, men holder seg godt i et par dager.
Cottage cheesen gjør de saftige.
b9

De er kjempefine å fryse.
Tips. Vil du ha ennå mer smak på brødene, kan du lage deigen om kvelden, la de kaldheve over natten, heve de på nytt og steke de om morgenen. Bruk da kald veske og 2 ts tørrgjær (1/2 pakke).

Kaldheving: sett den kalde gjærdeigen i kjøleskapet eller tilsvarende kald plass over natten (ca 12 timer) Bak den ut og la den heve 1 time i romtemperatur før den stekes. 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.