Panforte


p1Panforte smakte jeg for første gang på en bokkafe i Krakow, den smakte nydelig til en kopp sterk kaffe.  Kaken er italiensk og består blant annet av nøtter, tørket frukt og honning. Den kan sikkert varieres i det uendelige, men her er min oppskrift.

Panforte ca 20 biter
100 g honning
100 g brunt sukker
100 g mandler
100 g hasselnøtter
100 g tørket tranebær
100 g tørket aprikos
100 g dadler uten stein
50 g mørk sjokolade
100 g kokosmel
1 ts kanel
0,25 ts allehonde
+ ca 4 ss melis til å strø på når den er ferdig
en form som er ca 20 cm x 20 cm eller rund form ca 22 cm i diameter
1 stk bakepapir
p2Ha kokosmel, tranebær og krydder i en bakebolle.
Hakk nøtter, sjokolade, dadler og aprikosene grovt, og rør det inn i melet.
Smelt honning og sukker i en kasserolle, hell det i bakebollen og rør godt rundt. Det skal bli en klissete deig.
Kle en form med bakepapir, og hell kakemassen i formen.
Trykk deigen jevnt utover med fingrene. Blir det for klissete kan du dyppe fingrene i litt kaldt vann.
Stek kaken nederst i forvarmet ovn 150 g i ca 40 minutter.
Pass på, kaken skal være godt stekt, men ikke brent.
p3Avkjøl kaken, strø på melis og del i biter.
p4***
IMG_2685Legg kaken i boks og strø på litt mer melis.
Panforte er en kake som holder seg godt lenge, så den kan bakes i god tid før den skal spises.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.