Sitronkake med glasur


 Deilig gammeldags sitronkake med glasur.

 Sitronkake med glasur:
4 egg
3 dl sukker
200 g smeltet smør
1 dl melk eller yoghurt
saften fra 1/2 sitron
skallet fra 1 sitron
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
*
Glasur:
4 dl melis
saften fra 1/2 sitron
litt kakestrø (vist du vil)
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Smelt smøret, avkjøl. Rør smør, melk og sitronsaft i eggedosisen.
Vend så forsiktig inn mel som er blandet med sitronskall, bakepulver og vaniljesukker.
Hell røra i en bakepapirkledd form ca  28×32 cm eller 28 cm diameter.
Stek kaken på rist, nederst i forvarmet ovn 180 grader.
Steketid 20-25 minutter, kjenn etter med en kakepinne om den er stekt.
Avkjøl kaken litt, rør sammen glasuren av sitronsaft og melis.
Hell den over kaken og stryk glasuren utover kaken.
****
Vist du vil, kan du ha kakestrø på glasuren.
Del kaken i serveringstykker, det blir ca 16 stykker.
Deilig saftig og syrlig sitronkake.
Blir den ikke spist opp med en gang, kan den oppbevares
i tett boks i kjøleskapet.
Tips: Dobles oppskriften, passer den til den stor ovnspannen.
Den kan fryses uten glasur.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.