Lammefilet med tilbehør og litt saus


 Lammefilet med rosmarin, røsti, rødløk, gulrot og plomme.

Lammefilet med tilbehør og litt saus:
forrett til 4 eller hovedrett til 2
2 lammefileter ca 150 g
1 stor potet
1 stor eller mange små gulrøtter
1/2 hvitløk
1 plomme
3 små rødløk
rosmarin
smør
litt rødvin
salt og pepper
 Skrell og kok gulrøttene i ca 10 minutter.
Skrell og del rødløken i båter.
Kok løken sammen med gulrøttene i ca 5 minutter.
Hell av vannet og ha i litt smør og salt.
 Skrell og rasp poteten.
Hakk litt hvitløk og litt rosmarin,
 bland det og litt salt og pepper med poteten.
Smelt smør i ei stekepanne.
Spre poteten i panna og stek så poteten er sprø og gylden,
snu og stek den på andre siden.
Legg den på ei fjøl.
 Del plommen i båter og stek den i smøret.
Legg løken i 
 Del opp plommen og stek den gylden i smør.
 Krydder lammefileten med hvitløk og rosmarin.
Stek den i 3 minutter på hver side.
Ta den ut og la den hvile i 6 minutter.
Jeg synes fileten ble perfekt stekt, men vil du ha den mindre rød,
steker du den bare noen minutter til.
*
Sausen:
Kok ut stekepanna med litt rødvin.
Rør inn 1 ss smør.
Smak til med salt og pepper.
Del opp lammefileten,
 og server den med tilbehøret og litt saus.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.