Høstsuppe med kyllingboller og bacon


 Deilig varm suppe til kalde høstdager.


 Høstsuppe med kyllingboller og bacon:
4 porsjoner
300 g kyllingkjøttdeig
1 egg
1 ss maizenamel
3 ss ferske hakkede urter som persille, timian, løpstikke
200 g gulrot
200 g poteter
50 g bacon
150 g ferdigkokte linser
1 purreløk
1 liter kyllingkraft eller buljong
salt og pepper
 Kok opp en liter kyllingbuljong eller kraft i ei gryte.
Del opp bacon, gulrot, potet og purreløk.
Ha det 1 ss  urter og linsene i gryta.
La det stå og trekke i ca 10 minutter.
 Rør sammen kyllingkjøttdeig, maizenamel, egg,
 1 ss hakkede urter, 1/2 ts salt og pepper til en fin deig.
 Lag kjøttboller, bruk to teskjeer. 
Form små boller som legges en  og en i gryta..
La suppen fortsette å trekke til bollene, potet og gulrot er kokt. 
Smak til med mer salt og pepper vist nødvendig.
Strø over en ss ferske urter.
 Server suppa varm, gjerne sammen med flatbrød.
 ***

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.