Eplepizza med grovt mel og Cottage cheese


Deilig nylaget eplepizza.
Cottage cheesen gjør deigen saftig.

 Eplepizza med grovt mel og Cottage cheese:
Denne deigen er nok til to pizzaer eller en pizza og 16 rundstykker.
6 dl lunket vann
1 boks Cottage cheese 300 g
4 ss rapsolje eller smeltet smør
1 kg 4-kornbrød mel (melet er tilsatt salt)
(eller 1 kg mel =500 g grovt og 500 g fint + 1/2 ts salt)
1 pose tørrgjær
+
Epletopping til en pizza:
2 sure epler
2 ts kanel
4-6 ss brunt sukker eller 2-3 ss sukrin gold
2 ss smeltet smør
 Hell det lunkne vannet i en bakebolle,
hel i cottage cheese, olje mel og gjær (og salt).
Elt alt i en kjøkkenmaskin i ca 5 minutter.
 Sett deigen til heving i ca 1 time til deigen har fått dobbel størrelse.
Del deigen i to.
 Lag to pizzaer eller lag 16 rundstykker av halve deigen.
Heves i 30 minutter, og stekes i 200 g i ca 20 minutter.
 Eplepizza:
En 1/2 del av deigen trykkes ut på et bakepapirkledd stekebrett.
Ta ut eplekjernene, del eplene i båter og så i skiver.
Legg skivene på deigen.
 Når hele deigen er dekket med epler, strøs det med kanel og sukker.
Dryss over med smeltet smør til sist.
Sett pizzaen til heving i 30 minutter.
 Stek eplepizzaen nederst i forvarmet ovn 200 g i ca 30-40 minutter.
Den skal være litt godt stekt, og epletoppen skal være karamellisert. 
 Avkjøl eplepizzaen i ca 10 minutter, så den er lunken før servering.
Del den opp i pizzabiter med et pizzahjul eller en skarp kniv.
Eplepizzaen smaker best nylaget.
Den kan fryses og varmes opp i stekeovnen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Eplepizza med grovt mel og Cottage cheese