Små jordbærkaker


Sommerens søte små kaker med krem og jordbær.

 Små jordbærkaker:
12 stk
2 dl hvetemel
1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 egg
1/2 dl olje
1 dl melk
*
24 hvite papirformer
*
3 dl fløte
litt sukker
ca 20 jordbær
Sett stekeovnen på 175 grader.
*
 Bland sammen sukker, hvetemel, vaniljesukker og bakepulver.
Sikt det i en kumme.
Bland egg, melk og olje,
hell det i melblandingen.
 Rør så alt blir blandet.
Legg 12 papirformer i en muffinsform og fordel røren i de.
Stek kakene i ca 12 minutter forvarmet ovn 175 g.
 Avkjøl de stekte kakene helt.
 Fjern forsiktig papirformene og del kakene i to.
Vreng de 12 nye papirformene.
 Del 6 av jordbærene i 2,
og resten i skiver.
Pisk krem av fløten og smak til med sukker.
 Legg de 12 vrengte papirformene på et serveringsfat.
Legg i bunnene på kakene,
så en skje krem, jordbærskiver,
toppene av kakene,
 En ny skje krem og til sist de halve jordbærene.
Sett de søte sommerkakene kaldt til de skal spises.
De smaker best nylaget.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.