Sjokoladekake med fargerikt strø


 Deilig sjokoladekake med enkel fargerikt strø.


 Sjokoladekake med fargerik strø:
100 g kokesjokolade 70%
100 g smør
180 g sukker
2 store egg, separert
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
1,5 dl vaniljeyoghurt eller fløtemelk
*
Sjokoladesmørkrem:
125 g romtemperert smør 
3 ss melk
2 ts vaniljeessens
3 ss god kakao
500 g melis
*
 3 ss fargerik kakestrø
 Smelt sjokoladen i vannbad eller i microen 1-2 minutter.
La den bli litt avkjølt.
 Skill eggene.
Pisk smør og sukker hvitt og rør inn eggeplommene.
Rør så inn yoghurt/melk og så den avkjølte sjokoladen.
Sikt i mel og bakepulver rør det lett i.
Pisk eggehvitene stive.
 Vend den stive eggehviten forsiktig i røra.
Hell røra i en smurt kakeform ca 20 cm.
Stek kaken nederst i en forvarmet ovn 175 grader i ca 40 minutter.
Sjekk med en bakepinne om kaken er stekt.
Avkjøl kaken før den tas ut av formen.
 Sjokoladesmørkrem:
Hell smør, melk, vaniljeessens, kakao
 og 250 g av melisen i en kumme.
Pisk med en miksmaster
 til de blir en glatt krem.
Pisk så inn litt og litt
 av melisen som er igjen.
Kremen skal bli luftig og glatt.
*
Del den avkjølte sjokoladekaken i to.
Legg den ene delen på et kakefat.
 Smør 1/3 av sjokoladekremen på.
Legg den andre delen oppå,
og smør resten av kremen
 på toppen og langs siden.
 Strø kakestrø på toppen.
 Fargerikt og fint!
Kaken holder seg godt i flere dager.
Oppbevar den kaldt i tett boks/kaketine.
Sjokoladekaken er fin og fryse.
(etter inspirasjon fra Primrose bakery)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Sjokoladekake med fargerikt strø