Glutenfrie kanelboller


 Jeg synes glutenfri søt gjærbakst er vanskelig, 
men så fikk jeg et tips om å bruke denne oppskriften fra Tine.no.


Glutenfri bolledeig:
ca 20 stk
  • 3 dl varmt vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 70 g jyttemel
  • 50 g gjær/tørrgjær
  • 6 ss smeltet TINE Ekte Smør
  • ½ ts salt
  • 500 g glutenfritt mel
  • 1½ dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • +
  • Fyll:
  • 70 g mykt godt smør
  • 70 g brunt sukker
  • 2 ts kanel
  • 2 ss perlesukker eller melisglasur
Bland sammen kesam, varmt vann, fiberhusk, 
glutenfritt mel(jeg brukte Semper) og jyttemel i en
kjøkkenmaskin og la den gå i ca 8 minutter.
Rør inn gjæren, som er oppløst i litt av vannet.
Tilsett smør, salt, sukker og kardemomme.
 Bland godt sammen og sett deigen til heving på et lunt sted,
 i ca 30 minutter.
 Rør sammen fyllet: sukker, mykt smør og kanel.
 Når deigen er hevet, tar du den ut på et bakebord.
Del deigen i 20 like deler.
Hell ca 1 t  rapsolje over så er det lett og forme boller.
Legg bollene på bakepapirkledd stekebrett.
Klipp et kryss i hver bolle.
 Legg en liten ts med fyll i hver bolle.
 Strø over med perlesukker.
La bollene etterheve i ca 30 minutter.
 Stek bollene midt i forvarmet ovn 225 g i 12-15 minutter.
Avkjøl bollene på rist.
Tips: isteden for perlesukker kan du ha på melisglasur.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Glutenfrie kanelboller