Cupcakes med sitron og lime


 Cupcakes med sitron og lime er både søte og syrlige.

Cupcake med sitron og lime:
Stor oppskrift 48 vanlige cupcakes
Du må gjerne halvere oppskriften og få 24 stk
8 dl hvetemel
4 ts bakepulver
3 dl sukker
4 dl fløtemelk (2 dl av hver)
4 egg
200 g smeltet smør eller 2 dl rapsolje
Raspet skall av 1 lime og 1 sitron
48 papir former
*
Dynk:
Saft av 1 sitron og 1 lime –
ta av 2 ss av saften til toppingen
*
+ topping (se lengre ned)
*
175 grader i ca 12 minutter
 Sett stekeovnen på 175 grader.
Vask og rasp av skallet på lime og sitron,
 ikke ta med noe av det hvite.
Bland sammen hvetemel, bakepulver,
 sukker og skall i en bakebolle.
Bland sammen egg, fløtemelk
 og avkjølt smeltet smør eller olje.
Hell det i melet og bland lett,
 bare så alt så vidt er blandet.
 Ha papirformer i muffinsbrett,
 og legg 1 ss røre i hver form.
De skal ca være halvfull.
Stek et og et brett i ca 12 minutter, midt i ovnen.
Kjenn etter med en bakepinne om de er ferdige.
Er de ferdige, skal det ikke være noe deig på pinnen.
Press ut saften av sitronen og limen. 
 Når kakene ennå er varme, stikkes de lett med en gaffel
og dynkes med en liten ts lime/sitronsaft.
*Husk å ta av 2 ss saft til toppingen.
Sett kakene til avkjøling.
Tips: kakene tas lett ut av stekebrettet med en stekegaffel.
 Sitron og lime topping:
100 g kald kremost
250 g soft margarin (myk)
500 g melis
2 ss lime-sitronsaft
 Pisk alt sammen i en miksmaster/kjøkkenmaskin
 i ca 8 minutter,
til det er blitt en luftig krem.
Ha alt i en kremsprøyte med stjernetipp.
 Sprøyt roser på toppen av kakene.
Dekorer gjerne med en marsipan eller fondant blomst og litt sølvkuler.
Sitron og lime i kakene gjør de friske og gode å spise.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Cupcakes med sitron og lime