Kanelboller fra Hell


 Kanelboller fra Hell er himmelsk gode.

 Kanelboller fra Hell:
6 dl melk
1 pk tørrgjær
2 dl sukker
18 dl hvetemel
1 ts kardemomme
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 egg
200 g godt mykt smør
+
2-3 ss mykt smør
2 ss sukker
1 ts kanel
*
200 g ca 12 minutter 
i varmluft 10 minutter
 Bland mel, sukker, salt, bakepulver 
og kardemomme i en bakebolle.
Varm opp 6 dl melk så det er ca 40 grader.
Rør ut gjæren og la det stå i ca 10 minutter.
Hell gjærblanding og egg i bakebollen og elt i ca 2 minutter.
 Ha i det myke smøret og elt deigen i maskin i ca 10 minutter.
La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.,ca 1 time.
Ta deigen ut på et bakebord og del den i 32 deler.
 Rull til boller og sett de på  to bakepapirkledde stekebrett.
 Rør sammen 2 ss smør, 2 ss sukker og kanel.
 Klipp et kryss i hver bolle, dra de litt ut som vist over.
 Legg en liten teskje av kanelmassen på hver bolle.
La de heve i minst 30 minutter.
Stek bollene i forvarmet ovn,
 200 grader i ca 12 minutter til de er gyldne.
Bruker du varmluft  trenger du mindre tid ca 10 minutter.
 Avkjøl bollene på rist. De er supre å fryse.
Inspirasjon til bollene fikk jeg da min svigerdatter og jeg
 kjøpte gode og lignende boller på Holm bakeri på Hell.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Kanelboller fra Hell