Kanelboller fra Hell


 Kanelboller fra Hell er himmelsk gode.

 Kanelboller fra Hell:
6 dl melk
1 pk tørrgjær
2 dl sukker
18 dl hvetemel
1 ts kardemomme
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 egg
200 g godt mykt smør
+
2-3 ss mykt smør
2 ss sukker
1 ts kanel
*
200 g ca 12 minutter 
i varmluft 10 minutter
 Bland mel, sukker, salt, bakepulver 
og kardemomme i en bakebolle.
Varm opp 6 dl melk så det er ca 40 grader.
Rør ut gjæren og la det stå i ca 10 minutter.
Hell gjærblanding og egg i bakebollen og elt i ca 2 minutter.
 Ha i det myke smøret og elt deigen i maskin i ca 10 minutter.
La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.,ca 1 time.
Ta deigen ut på et bakebord og del den i 32 deler.
 Rull til boller og sett de på  to bakepapirkledde stekebrett.
 Rør sammen 2 ss smør, 2 ss sukker og kanel.
 Klipp et kryss i hver bolle, dra de litt ut som vist over.
 Legg en liten teskje av kanelmassen på hver bolle.
La de heve i minst 30 minutter.
Stek bollene i forvarmet ovn,
 200 grader i ca 12 minutter til de er gyldne.
Bruker du varmluft  trenger du mindre tid ca 10 minutter.
 Avkjøl bollene på rist. De er supre å fryse.
Inspirasjon til bollene fikk jeg da min svigerdatter og jeg
 kjøpte gode og lignende boller på Holm bakeri på Hell.

Legg igjen en kommentar til Gry Avbryt svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Kanelboller fra Hell