Grateng med falukorv og makaroni, servert med stekte poteter og cherizopølse


Grateng med falukorv og makaroni
 servert med stekte poteter og cherizopølse.



Til 4 personer :
3 dl( fullkorns )makaroni
1 l vann
400 g falukorv
40 g smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
2 egg
salt og pepper
100 g raspet ost
+
4 cherizopølser
8-10 mandelpoteter
paprika og sukkererter eller annen salat
Lag hvit saus av smeltet smør, mel og melk.
Kok makaronien som vist på pakken.
Ta av skinnet på falunkorven og del den i biter.
Pisk sammen de to eggene.
 Bland falunkorven, makaronien og egget i den hvite sausen.
Smak til med litt salt og masse nykværnet pepper.
Ha gratengen i en ildfast form, 
rasp osten og ha den over.
Stek gratengen i forvarmet ovn i 20- 30 minutter.
Osten skal være gylden.
Mens gratengen er i oven kokes potetene.
Stek de kokte potetene sammen med cerizopølsene.
Det trenges ikke ekstra fett.
Serve  gjerne salat ved siden av.
Grateng er deilig hverdagsmiddag. 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 tanker om “Grateng med falukorv og makaroni, servert med stekte poteter og cherizopølse