Grateng med falukorv og makaroni, servert med stekte poteter og cherizopølse


Grateng med falukorv og makaroni
 servert med stekte poteter og cherizopølse.



Til 4 personer :
3 dl( fullkorns )makaroni
1 l vann
400 g falukorv
40 g smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
2 egg
salt og pepper
100 g raspet ost
+
4 cherizopølser
8-10 mandelpoteter
paprika og sukkererter eller annen salat
Lag hvit saus av smeltet smør, mel og melk.
Kok makaronien som vist på pakken.
Ta av skinnet på falunkorven og del den i biter.
Pisk sammen de to eggene.
 Bland falunkorven, makaronien og egget i den hvite sausen.
Smak til med litt salt og masse nykværnet pepper.
Ha gratengen i en ildfast form, 
rasp osten og ha den over.
Stek gratengen i forvarmet ovn i 20- 30 minutter.
Osten skal være gylden.
Mens gratengen er i oven kokes potetene.
Stek de kokte potetene sammen med cerizopølsene.
Det trenges ikke ekstra fett.
Serve  gjerne salat ved siden av.
Grateng er deilig hverdagsmiddag. 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 tanker om “Grateng med falukorv og makaroni, servert med stekte poteter og cherizopølse