Potetterte


Potetterte kan serveres som hovedrett sammen med salat,
 eller som tilbehør til kjøtt og fisk.

Tertedeig: 
dobbelt så mye mel som smør litt salt og litt kaldt vann.
Til en liten terte 20 cm passe til 4 porsjoner
100 g mel
50 g smør
1/4 ts salt
1 ss kaldt vann
 Del smøret opp i biter, og ha alt i en matblender.
Blir deigen for tørr, tilsett litt mer vann,
blir den for bløt, tilsett litt mer mel.
Ta ut deigen og legg den kaldt i en plastfolie i ca 1 time.
Kjevle ut deigen med litt mel,
bruk kakeformen og skjær ut en sirkel som er ca 30 cm i diameter.
Ha den i formen og trykk den til i bunnen og langs kanten.
Blir det sprekk i deigen kan den lappes med litt av deigen.
 Dekk bunnen med bakepapir og erter/bønner el.lignende.
Forsterk terteskallet i 200 g i ca 15 minutter.
 Fyll til potetterten:
400 g mandelpotet
2 dl fløte
2 egg
1 fedd hvitløk
100 g raspet ost
litt salt og grovmalt pepper
litt urter, jeg har brukt timian
 Del potetene i skiver og kok de i 10-15 minutter.
De skal nesten være kokte.
Bland sammen egg, fløte, 50 g ost, opphakket hvitløk,
litt av urtene, salt og pepper.
Ta bønner/erter og bakepapiret ut av terteskallet.
 Hell av vannet på potetene, damp de litt så mest mulig av vesken forsvinner,
 og fordel de i paiskallet.
Hell over fløtebalndingen og topp med resten av ost og urter.
 Stek potetterten i 200 grader til den er gylden, ca 35 minutter
 Server den sammen med en salat.
Eller som her:  Potetterte servert sammen med lammekjøtt ovnsbakt løk og mintsaus.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Potetterte

  • bård nilsen

    Hei, prøvde nettopp terten din. Men med en "liten" personlig vri med bacon i midten. Men gud bedre så godt det ble. Vil takke deg for oppskriften, og kan garantere dette blir servert ved flere middager. Ikveld ble den akkompagnert av en aldeles nydelig hjortegryte. Igjen takk!