Brioche


På søndag bakte jeg Brioche, franske frokostbrød.
Jeg kokte egg og laget i stand et frokostbrett,
Frokosten ble servert i drivhuset,(se her)

Brioche:
16 stk
2,5 dl kokosmelk eller vanlig melk
50 g gjær
2 ss sukker
1 ts salt
2 egg (romtempererte)
150 g smør (kaldt)
1 liter hvetemel
+
1 egg for pensling og muffinsformer
 Varm melken så den blir fingervarm,
ha i gjær, sukker og egg.
Bland og sett det til siden.
 Ha hvetemel og salt i en bakebolle.
Del opp smøret i biter,
ha smøret i melet og gni det inn med fingrene.
 Hell i vesken og bland.
Kna deigen så den blir glatt.
Sett den til heving i 30 minutter.
 Smør muffinsformer
Del av 1/4 av deigen.
Del den i 16 små deler.
 Del resten av deigen i 16 større deler.
Rull de store til boller og legg de i muffinsformen.
Lag et hull i midten på hver bolle.
 Rull de små ut med spiss i den ene enden som vist på bildet.
Dytt den spisse siden ned i hullet på den store bollen. 
 La bollene etterheve i ca 25 minutter,
pensel de med sammenpisket egg.
Stek de i forvarmet ovn 200 grader 
i ca 20 minutter.
 Avkjøl Briochene på rist.
Server Briochene til frokost med smør, ost og syltetøy,
eller med bløtkokt egg og kaviar.

Legg igjen en kommentar til Akiko Avbryt svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Brioche