Red velvet cupcakes med cream cheese frosting


 Red velvet cupcakes med cream cheese frosting.
Eller på godt norsk…
rød fløyels muffins med ostekremtopping.

 Red velevet cupcakes:
12 stk
140 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kakao
110 g smør, mykt
140 g sukker
1 egg
1,25 dl fløte
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts rød matfarge, eller til du synes du har fått ønsket farge
*
Pisk sammen smør og sukker, tilsett egget.
Sikt mel, kakao og bakepulver i og rør.
Pisk til sist inn fløten og ønsket mengde farge.
Stekes i muffinsformer 3/4 fulle, 180 grader forvarmet ovn
i 15-20 minutter, pass på, sjekk med en bakepinne.
Avkjøles på rist.
Cream cheese frosting:
til 12 cupcakes
60 g usaltet smør, mykt
120 g kremost, kald
1 ts vanilje ekstrakt
480 g melis
*
Pisk smør, ost og vanilje til det er lett og luftig.
tilsett gradvis melisen, pisk til det blir en tykk og kremet konsistens.
(denne kremen kan oppbevares i 3-4 dager i en tett boks
i kjøleskapet)
 Fyll frostingen/toppingen i en sprøytepose med tipp.
Sprøyt i en spiral begynn ytterst.
***
Frostingen skal være hvit og luftig.
Nå kan man ha på valgfritt støssel.
***
 
 ***
*
 Til påske kan vi jo pynte med 
egg av fondant.
 Påske pyntet cupcakes.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

10 tanker om “Red velvet cupcakes med cream cheese frosting