Svineribbe


 Svineribbe er favoritten på Julaften for 6 av 10, også hos oss!

 Svineribbe:
Beregn 400- 500 g ribbe per person(voksne)
1 ribbe ( tynnribbe/familieribbe)
salt og pepper
2 dl vann
aluminiumsfolie 
*
tilbehøret velger du selv:
rødkål (oppskrift her)
eller surkål
poteter
svisker
epler
sosisser eller annen julepølse
medisterkaker
tyttebærsyltetøy
saus av skyen
brunsaus
øl og akevitt
***
2 dager før ribba skal stekes!!
Vist ribba er frossen, må den tines.
Skjær ruter i svoren på ribba og gni den inn med salt og grovmalt pepper.
Legg den med svorsiden ned i ei form.
Dekk den med plastfolie og sett den kaldt i 2 døgn.
 Når den skal stekes legges den på ei rist over ei ildfast form,
eventuelt langpanna.
 Den legges med svorsiden opp.
Har du ikke en ribberist, kan du bruke et fat under så ribba blir
litt høyere på midten. 
Så renne renner fettet lettere ned i panna,
 og svoren blir sprøere.
 Hell 2 desiliter vann i panna, og dekk helt til med aluminiumsfolie.
Stek ribba midt i ovnen 250 grader i ca 40 minutter.
 Ta av folien og stek ribba videre i 1,5 time på 200 grader,
midt i ovnen.
 Vist svoren ikke er blitt sprø..kan ribba flyttes opp i ovnen og grilles litt,
men da må du passe på hele tiden, den svir seg lett!!!!
 La ribba hvile i 15-20 minutter før den deles i biter og serveres.
Server gjerne hjemmelaget rødkål til (oppskrift her)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.