Stor Adventskake med Rufflemønstret topping


 Jeg har bursdag  morgen, og har laget ei stor kake,
som jeg skal ha med på jobb.
Håper den rekker til minst 25 stk.
Stor Adventskake: 
4 egg
6 dl sukker
200 g smør eller margarin
2 dl melk
1 dl gløgg (konsentrert)
9 dl hvetemel
3 ss kakao
2 ts kanel
1 ts muskatt
3 ts bakepulver
 Pisk eggedosis av sukker og egg.
Smelt smøret og avkløl det.
Hell melk og smør og gløgg i eggedosisen.
Bland krydder, kakao og bakepulver i melet, og hell det i.
Bytt til eltekrok, og kjør mikseren til alt så vidt er blandet.
Eller rør alt lett sammen for hand.
Hell røra i ei bakepapir kledd stor langpanne.(ca 40×35)
Stek kaken i forvarmet ovn 180 g i  ca 20 min.
 Avkjøl kaken helt.
Plasser kaka på et serveringsfat ,
eller som meg, som skal ha kaka med meg,
i ei stor plasttine med lokk.
 Topping:
400 g soft margarin
500 g melis
1 ss melk
noen tutti frutti dråper( eller anen smak som du liker)
Litt hvit farge (ikke nødvendig)
Kakao og kakestrø
 Bland sammen melis, smør, melk, fare og smaksdråper.
Pisk godt i en mikser til blandingen er kremete og luftig.
Ha kremen i en kakepose med  Standard Petal Tipp nr 103.
Hold den tykke delen på tippen ned og lag fine border.
Se mer om Ruffelmønster her:
 http://www.youtube.com/watch?v=MHYX0qXDVy0
Sånn ble mitt mønster. 
 For å få det litt tettere mønster.
 skiftet jeg til en stjernetipp.
 Fylte på litt ekstra små stjerner innimellom.
 Så et dryss med kakao
Kakestrø fra Island (fått av min datter)
Bruk det du har.
Håper den blir god!
*
I morgen skal jeg på kurs Passion 4 baking.
(Bursdagsgave til meg selv)
Gleder meg!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Stor Adventskake med Rufflemønstret topping