Vafler stekt i Belgisk vafeljern


Tradisjonelle Belgiske vafler er laget med gjær.
Her er en min oppskrift uten gjær.

Vafler stekt i Belgisk vafeljern:
1 l mek
200 g smeltet smør(eller 2 dl rapsolje)
4 egg
1 dl sukker
7-8 dl mel
litt salt (1/4 ts)
1 ts bakepulver
Bland melk, sukker, mel, bakepulver og salt.
Så det smeltede avkjølte smøret
og til sist i eggene.
 Rør så lite som mulig til de er innblandet.
Røra skal være ganske tykk.
La den helst stå å hvile i 15 min.
Stekes på middels varme.
Smør jernet om nødvendig.
Avkjøl vaflene på rist.
Server vaflene nystekte, gjerne med pisket krem og nykokt jordbærsyltetøt( med kanel)
Denne oppskrifta gir mange vaflerer.
Vi var 4 voksne og 2 barn som spiste oss god og mett…
og ennå ble det 6 vafler til overs.
***
Du kan lage vanlige Belgiske vafler av denne oppskriften, trykk her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Vafler stekt i Belgisk vafeljern

  • Anonym

    Hei hei 🙂 Tok litt vanlijesukker i også jeg, meget vellykket. Takk for oppskriften. Et godt tips til tilbehør: Is, friske jordbær og smeltet sjokolade, NYDELIG ! =)

    Kjempe blogg du har her ! =D

  • Lev Livet Lett Lokki

    Som alltid her inne …Mmmm… og så tar du så fine bilder og forklarer så fint – jeg digger denne bloggen!!
    Og SÅ mye flott mat du lager – jeg har jo vært litt på rundtur i denne vidunderlige matverdenen din – og du kan liksom alt – alt ser lekkert ut og smaker sikkert helt *nam* *dån* *SÅ godt* om du skjønner :))
    Takk for alt du deler!!
    Ønsker deg en herlig uke Gry!
    Klem Lokki