Kleppmelk


Husket plutselig på barndommens kleppmelk,
 og måtte bare prøve.

Kleppmelk :
(nok til 2 porsjoner)
2 dl melk
1 egg
2 dl hvetemel
1/4 ts salt
2 ss sukker
*
Melk til koking:
8 dl melk
1/4 s salt
3 ss sukker
smak om du synes den er nok krydret..
+ kanel for å strø oppå
Rør melk, egg,  mel, salt og sukker sammen.
Røra skal være ganske tykk.
Varm opp melk sukker og salt i ei gryte til det koker.
Sett plata på lavese temperatur.
Hell skjeer av deig i den varme melka.
Prøv å få kleppene til å holde fasongen.
småkokes(trekkes) i ca 15 min.
Server gjerne kleppmelken varm, i store kopper,
 med et godt dryss med kanel.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

8 tanker om “Kleppmelk